2002, Castricum. Kors jaagt de meeuwen op

kvb002002916_05b

Omringd door zijn familie is op 4 oktober 2016 Kors van Bennekom overleden. Geheel in lijn met zijn leven hield Kors tot het laatste moment de regie in eigen hand.

U kunt hier onder een reactie achterlaten

21 gedachtes over “2002, Castricum. Kors jaagt de meeuwen op

 1. Gecondoleerd met et overlijden van uw man,jullie vader.Het was een voorrecht hem gekend te hebben. Ik heb veel over fotografie van hem geleerd.
  Gertjan Hultzer, Schellingwoude

 2. Een prachtige (theater)fotograaf is niet meer. Wat een verlies!. Maar ja, zo is het leven. Maar zonder zo’n leuke en aardige man is dat leven wel minder fleurig.
  Ine, en alle anderen, veel sterkte bij dit geleden verlies.

 3. Lieve Ine en familie,
  Ik kijk dagelijks met veel genoegen naar het plein in Siena in de regen. Of naar de foto’s van de ADM en het IJ en ook naar de klassieker van ‘bermtoerisme’. Kors blijft bij mij zo voortleven. En dan nog de verschillende fotoboeken die bij mij op de plank liggen. En Ine, ik weet dat het ook altijd gezamenlijke producten waren. Van Kors en jou en later ook met Joris als de jongere fotograaf. Ik wens jullie allen vele mooie herinneringen aan Kors. Zaterdag ben ik in Riga en vandaar zal ik meeleven met jullie afscheid van Kors. liefs, Marijke van Schendelen

 4. Rust zacht Kors, je foto’s van jullie leven in de Witte de Withstraat maakten diepe indruk, ook nog na ruim vijftig jaar.

 5. Een schrikmoment toen ik vanmorgen in de Volkskrant las dat Kors is overleden. Ik heb vele mooie herinneringen aan onze kontakten in de zeventiger jaren: ik werkte bij de Nieuwe Linie en organiseerde de naturistenvereniging de Vrije Vogels. Nog altijd hangt een grote foto , Lou Landré in Droom van een Midzomernacht, op een prominente plaats in ons huis.
  Ine, Josephine, Janine en Joris heel veel sterkte met dit grote verlies.

 6. lieve ine,
  dat is even schrikken! het parool pakken en dan dit droevige nieuws.
  sinds onze leuke ontmoeting op Cuba hebben we elkaar toch regelmatig gezien en dat was altijd weer leuk.de foto’s van kors in zowel het parool als de volkskrant geven weer een warm gevoel.
  het gaat niet gemakkelijk worden voor jou ine,maar gelukkig hebben jullie een warm gezin.
  heel veel sterkte.
  liefs,indra en ingrid

 7. Cees A.A.Steeman,oud-voorzitter Amsterdam Foto en organisator van Amsterdam Foto 1984 en 1986 zegt:

  Ik bewaar zeer goede herinneringen aan Kors.In 1986 toonde hij voor de eerste maal de fotografie van zijn gezinsleven onder de titel Het Familiealbum.Dat was tijdens de manifestatie Amsterdam Foto 86(De Nieuwe Kerk),waarvan ik de organisator was.Zeer bizonder deze foto,s na 30 jaar weer te zien in stukken in de krant n.a.v.zijn overlijden.Hij ruste in vrede.

 8. Lieve Ine,
  gecondoleerd met het verlies van Kors. We hebben via de bibliotheek op het Waterlandplein heel mooie en plezierige herinneringen aan elkaar.Ik was zo trots als een pauw dat jullie bij mij in de bibliotheek wilden exposeren,ergens in 1989 of 1990. Ik heb de foto’s ervan net bekeken.Jij staat daar vol enthousiasme de in jaren niet schoongemaakte vensterranden aan te vegen! Het was altijd fijn als jullie naar de bibliotheek kwamen om boeken te lenen/ruilen.Altijd een opgewekt gesprek! Wat gaan we hem missen! Ik wens jou en je gezin alle sterkte toe. En ik ga een stuk voor de OBA over hem schrijven, een dezer dagen. Heel veel liefs van Leo Willemse, hoofd BibliotheekWaterlandplein 1989-2000

 9. Gecondoleerd met het overlijden van Kor. Ik ken zijn werk al heel lang en bespreek het ‘familie boek’ over jullie familie nog altijd met cursisten. Het is zo’n mooi intiem portret van een warme familie. Hij maakte prachtige foto’s en ik zal zijn fotografie blijven laten zien aan mijn cursisten. Wens jullie sterkte met zijn overlijden en het gemis. Mooie herinneringen blijven waaronder zijn prachtige foto’s.

 10. Lieve Ine, wat erg. Ik denk veel aan je. 10 jaar geleden heeft Kors nog geholpen bij het wegbrengen van mijn Piet Goede. Wie had dit toen kunnen bedenken. Heel heel veel sterkte met dit grote verlies. Voor jou, voor Josephine, Janine en Joris.
  We wonen niet ver van elkaar: als ik iets voor je kan betekenen: met liefde!
  Liefs,
  Eldrid Fontilus

 11. Lieve Ine en kinderen, we hebben mooie herinneringen aan de ontmoetingen met jullie. Veel sterkte, Hartelijke groet, Karin Beek en Willem Vrijlandt

 12. Beste familie van Kors,
  Het is altijd moeilijk om te accepteren dat het leven eindig is. Heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies van zo´n fijne man en vader. Theo van der Meer

 13. Wat een prachtige fotograaf was Kors. En wat een fijn mens! Wij leerden Kors en Ine kennen in het dorpsleven van Schellingwoude. Op Konginnedag was Kors ‘hoffotogtaaf’ voor de Oranjevereniging, hij fotografeerde alle dorpskinderen, ook die van ons. We bewaren ze met veel plezier en in dankbaarheid. En mijn eigen jeugd in de jaren 60 zie ik terug in Kors’ liefdevolle foto’s van de ‘familie Van Bennekom’. Ook ik kreeg mijn wekelijkse wasbeurt in een teil, ook onze eenvoudige gezinsuitjes gingen naar bos en strand. Voor mij is Kors ook de fotograaf van mijn eigen jeugd, en….van Amsterdam, en zeker ook van Noord en Waterland met dijken, water, luchten, bruggen, koeien en mensen. Mooie foto’s van een mooi mens. Kors jij bent gegaan, je foto’s blijven, je beelden zijn in mijn geheugen gegrift. Veel dank daarvoor!

 14. Wens alle naasten, familie en vrienden veel sterkte toe na het overlijden van Kors van Bennekom. Wat een geweldige fotograaf, wat een prachtig werk. Van zijn foto’s spat de liefde voor het leven, de wereld en de mens af. Zonder opsmuk, zonder maniertjes legde hij het leven vast. Dankzij Frank en Janine leerde ik zijn werk kennen. Als je die foto’s ziet, val je als een blok voor de fotograaf. Die liefde gaat nooit over.

 15. Lieve Ine,
  In het verleden toen Kors voor de Uitkrant werkte heeft Han hem leren kennen als een bijzonder mens en een toegewijde fotograaf die oog had voor kunst en cultuur.
  Het waren fijne ontmoetingen met jou en Kors. De laatste keer in Eye waar je hem begeleidde in zijn rolstoel. Daarvoor in jullie mooie dijkhuis waar jullie met volle overgave werkten aan het op orde brengen van het archief en met name de website probeerden op te starten. De concentratie op zijn werk en op z’n gezin waren enorm. De foto van jou en de kinderen in de kuil in de duinen is prachtig en spreekt van geluk. We willen jou en de kinderen van harte condoleren met het overlijden van Kors, en wensen je veel sterkte toe.

  Het allerbeste,
  Groet
  Han Hogeland en Anneke Hilhorst

 16. Beste Ine en de andere familieleden,

  een kaart had ik geschreven en nu zag ik geen adres. Dus hier even een berichtje. Ik was in Berlijn en hoorde van het overlijden. Ik bekeek ‘ even’ de weblog, ja dat was Kors hij had een oog voor veel en liet ons meer zien dan onze ogen. Hij kon het ook vastleggen. Geweldig.
  Ik heb hele plezierige herinneringen aan zijn exposeren bij mij in Zaandijk.
  Ine jullie waren een inspirerend voorbeeld, wat een koppel. Wat zal je hem missen. Herinneringen zijn er nu. Gelukkig die neemt niemand af. Wat zullen jullie hem missen jij, kinderen en kleinkinderen. De zo aanwezige man en fotograaf, nu afwezig. Heel veel sterkte,
  hartelijk gegroet,
  Willem den Hartigh

 17. Tot mijn schrik en veel te laat hoorde ik pas gisteren dat Kors is overleden Heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies Ik herinner mij hem als een lieve en bijzondere man die mij als een echte (schoon) dochter in de armen sloot Alle goeds Karin Bloemen

 18. Lieve Ine,

  Ik zal jou en Cors altijd in mijn hart op een “veilige plek” bewaren.
  Jullie zijn altijd zeer betrokken geweest met Schellingwoude, dorpsraad, ijsclub en meer.
  Jullie waren het dorp op de meest positieve manier die je maar kan bedenken.

  Ik wens jou veel sterkte, maar weet dat je een krachtige vrouw bent.

  Hans Alberda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s